Behandlingar

Förebyggande behandlingar

Vi hjälper dig att hålla tänderna i skick genom att förebygga problem. Vi informerar och instruerar patienter hur man tar hand om sin munhygien, tar bort tandsten, behandlar tandköttet och polerar tänderna med fluor.

Sjukdomsbehandlingar

Karies eller tandlossning är två tand- eller tandköttssjukdomar som kan behöva behandlas av en tandläkare. Det kan både handla om akuta fall och planerad terapi.

Kirurgiska behandlingar

  • Extraktion/utdragning av tand
  • Operation av visdomstand
  • Operation vid tandlossning
  • Implantatoperation

 

nöjd patient

Rotfyllning

Rotfyllning utförs oftast när djupgående karies är i kontakt med pulpan. Vänta inte tills det värker, kontakta oss redan när du upplever värk eller ilningar, upptäcker vi problemen i tid så kanske det inte är nödvändigt med en rotfyllning.

Bettskenor

Vi erbjuder såväl hårda som mjuka bettskenor. De hårda används oftast för att stoppa gnisslande och pressande tänder. De mjuka används för att skydda olika former av implantat från slitage.

Lagningar/fyllningar

Karies och frakturer är de vanligaste anledningarna till att en tand behöver lagas. Våra tandläkare utför hundratals lagningar varje år.

Tandlossning

Vi behandlar tandlossning och ger dig råd för hur du ska undvika framtida problem med inflammationer som ofta leder till denna folksjukdom. Vi undersöker dina tänder och påbörjar snabbt en behandling för att förhindra utvecklingen.

Amalgamsanering

Amalgam är förbjudet inom tandvården sedan 2009. Vi tar bort gamla amalgamfyllningar och ersätter dem med skonsamma varianter.

Tandblekning

Har dina tänder missfärgats av kaffe eller cigaretter. Vi kan hjälpa dig med tandblekning, med metoden BrilliantSmile som ger vita tänder på endast en behandling.

Ett heltäckande utbud tandvårdsbehandlingar